Уеб сайт за 90 лв - цената е за целия пакет с услуги, които получавате (безплатен хостинг, домейн име, поддръжка, обучение и мн.др). Ако искате само сайта (имате хостинг, домейн име и т.н) - цената е 50 лв. Повече - ТУК ***** Онлайн магазин за 150 лв - цена за пълен пакет с услуги (безплатен хостинг, домейн име, поддръжка, обучение и мн.др). Ако искате само магазина - цената е 80 лв. Повече - ТУК ***** Безплатен хостинг - поддръжката на Вашия сайт ще струва 0.00 лв на месец. Качеството дори е по-добро от това при някои платени хостинг услуги! Повече - ТУК
comet
logotop

Хостинг и домейн име

 

 

 

 

attention2

Домейн името и хостинга са неотменна част

от Вашия уеб сайт и онлайн магазин!

 


 

attention1 Ако поръчате от нас Уеб сайт или Онлайн магазин, получавате напълно безплатно: избор на домейн име, регистрация на домейн име и публикуване на сайта на безплатен или платен хостинг.

 

Ако имате изработен Уеб сайт или Онлайн магазин, ние можем да Ви изберем подходящото домейн име, да го регистрираме в Интернет и да публикуваме съдържанието на Вашия сайт на безплатен или платен хостинг.

 

Вижте услугите и цените за домейн име и хостинг - ТУК.

 


 

question Какво е Домейн име?

 

Това е уникалното име с което Вашия уеб сайт ще се идентифицира пред широката аудитория на Интернет и това име ще бъде запомнено от Вашите клиенти, посетители и потребители. Като пример - домейн името на настоящия сайт е WEB-VD.COM. Домейн името включва, т.нар. област в която се публикува Вашия сайт (на настоящия сайт - областта е .COM).

 


 

Ето и някои основни правила и полезни съвети, с които трябва да се съобразите при избора на домейн име:

 

- Домейн името трябва да е свободно (незаето от друг сайт).

 

- Стремете се домейн името да е, колкото се може, по-кратко и да съдържа основните ключови думи, описващи Вашия сайт.

 

- Изберете внимателно областта в която ще се публикува сайта. Тя е от значение дори от финансова гледна точка. Областите .COM, .NET, .EU, .ORG и др., са по-евтини от областта .BG. Последната пък е по-атрактивана за сайтове ориентирани основно към българската аудитория. Най-предпочитана, на световно ниво, е областта .COM. Свободните домейн имена в тази област, обаче, вече са доста оскъдни и трябва да вложите доста въображение при избора. Препоръчваме името да е в областите .COM или .BG, дори ако трябва да правите компромис със самото име.

 

- Стремете се името да съответства максимално на тематиката и предназначението на сайта или магазина, което от пръв поглед ще привлече посетители.

 

- Изберете хубаво, привлекателно, интересно и различно домейн име - то ще бъде използвано правилно и от търсачките за популяризиране на Вашия сайт и придвижване в по-предни позиции в резултатите от търсенето.

 

Несъобразяването с тези правила и съвети може да събуди подозрение в по-претенциозните Ви клиенти и посетители, преди още да са отворили Вашия сайт.

 


 

Колко струва и как се регистрира домейн име?

 

За регистрация на домейн име се заплаща такса, която зависи от областта в която се публикува Вашия сайт. Тя, най-често е годишна и е от порядъка на 15-20 лв за областите .COM, .NET, .EU, .ORG и др. и до 50-60 лв за областта .BG. Регистрацията се извършва на сайтовете на лицензирани, за предлагането на този тип услуга, компании.

 


 

attention1 При поръчка на уеб сайт или онлайн магазин от нас, получавате безплатно първоначална регистрация на домейн име за една година в областите .COM, .NET, .EU, .ORG и др. (за областта .BG се заплаща допълнително 30 лв)!

 

Ето и малко техническа информация за това, какво е домейн име:

 

Всеки уеб сайт притежава, т.нар. IP адрес, който е нещо от сорта на 196.168.155.105. С този числов низ Вашия сайт се идентифицира и е позициониран в Интернет и благодарение на него сървърите го откриват на Вашия хостинг. Тези числа са трудно помними и за улеснение на потребителите, се преобразуват в, т.нар. домейн имена, които реално се използват от интернет аудиторията. На всяко домейн име съответства точно определен IP адрес. С други думи - в Интернет хората работят с домейн имена, а сървърите - със съответните им IP адреси.

 


 

Не забравяйте да си плащате редовно годишната такса за домейн име на време. Иначе рискувате да освободите домейн името за друг уеб сайт и ако сте вложили средства в популяризиране и реклами, това никак не е желателно да се случва. Единствения начин да си го върнете след това е да се споразумеете с новия собственик, а това няма да Ви излезе евтино.

 


 

question Какво е Хостинг?

 

Хостинга е физическото местоположение на Вашия уеб сайт или онлайн магазин върху сървър в Интернет. Всеки сайт , в най-общия случай, е изграден от множество файлове и бази данни. За да имат потребителите достъп до тях, е необходимо те да бъдат публикувани на сървър в Интернет, от където чрез домейн името на Вашия сайт се извършва реалния достъп от посетителите. Хостинга може да бъде както платена, така и безплатна услуга.

 

Компаниите предлагащи платен хостинг, освен физическото публикуване на сайта извършват и безплатна поддръжка, която може да включва BackUp, мониторинг и мн. др. Основното предимство на платения хостинг е гаранцията за непрекъснат достъп на потребителите до Вашия сайт, което се осъществава чрез мониторинг от служители на компанията. Друго предимство на платения хостинг е това, че параметрите на услугата могат да бъдат без ограничение (естествено, срещу по-голяма сума) - трафик, дисково пространсто, пощенски кутии и др.

 

При безплатния хостинг повечето параметри са ограничени, но са напълно достатъчни за средни, малки, дори и за някои по-големи сайтове.

 


 

Защо съществува услугата безплатен хостинг и надеждна ли е, в сравнение с платения?

 

Безплатния хостинг, неотстъпва по-нищо на платения, с изключение на това, че там вече никой не Ви гарантира непрекъснатост на усугата. Тук е важно да отбележим, че вече не са никак малко компаниите, които предлагат безплатен хостинг, който е доста по-качествен от някои платени такива и при това с доста по-добри параметри. А, именно - скоростта на достъп до Вашия сайт е по-голяма и разполагате с повече инструменти за неговата поддръжка и актуализация чрез, т.нар. контролен панел; разполагате също така с повече дисково пространсто на сървърите, повече трафик, повече пощенски кутии (e-mail) и какво ли още не.

 

Както и в много други случаи компаниите, които предлагат безплатни услуги, в случая безплатен хостинг, разчитат на рекламните банери, поместени на техните сайтове, както и на трафика към тях. Тези реклами НЕ са поместени на Вашия сайт! Големия трафик към даден сайт в Интернет означава само едно - повече посетители, повече клиенти, повече пари и възможности.

 

Конкуренцията в този сектор(хостинга), последните години доста се засилва и за това, вече не са никак малко компаниите които предлагат доста качествен безплатен хостинг, така, че избирайте смело този тип услуга.

 


 

Кои платени хостинг провайдъри (доставчици) са най-добрите на пазара?

 

На този въпрос не може да се отговори еднозначно. Последните години се появиха доста български компании, които са много успешни, както в България, така и по света и предлагат доста качествени и разнообразни хостинг услуги. Няма да ги споменаваме за да не им правим реклама, но определено, в случая, препоръчваме българското.

 


 

Какви са цените на платения хостинг и кой е подходящ за Вас?

 

Цените се движат в доста широк диапазон - от порядъка на 3-50 лв на месец. Основно зависят от параметрите на услугата, която ви се предлага - големина на трафика, големина на дисковото пространство, брой пощенски кутии, контролен панел с разнообразни функции за управление на сайта, скорост на достъп на потребителите до Вашия сайт и др.

 

Примери:

Ако притежавате малък хотел, Вашия сайт ще е по-малък (няколко страници и галерии) и на Вас не ви е необходим толкова голям трафик и дисково пространство, т.е. ще платите по-малко за хостинг услугата.
Ако притежавате голям онлайн магазин с много клиенти и посетители на Вас ще ви е необходим по-голям трафик и дисково пространство и ще трябва да заплатите по-голяма сума за хостинг услугата.

 

Ако сте голяма компания и притежавате голям уеб сайт или онлайн магазин с много потребители и клиенти, Ви препоръчваме да се ориентирате към платените хостинг услуги, които предлагат неограничен трафик и дисково пространство!

 


 

attention1 При поръчка на уеб сайт или онлайн магазин от нас, получавате безплатно публикуване на сайта на безплатен или платен хостинг!

 


 

attention2

Без значение кое ще изберете - безплатен или платен хостинг, ние Ви гарантираме, че ще публикуваме Вашия уеб сайт или онлайн магазин при най-добрите в бранша.

 

Ако предпочетете безплатните хостинг услуги, ние Ви предлагаме качествена поддръжка и актуализация на съдържанието на преференциални цени - повече ТУК.

 


 

Услуги и цени:

 

attention1 Всички наши клиенти, поръчали Уеб сайт или Онлайн магазин, получават напълно БЕЗПЛАТНО услугите по-долу!

 

Услуга Цена
Избор на Домейн име: 30 лв
Регистрация на Домейн име: 20 лв
Публикуване на сайта на платен хостинг: 35 лв
Публикуване на сайта на безплатен хостинг: 45 лв

 

 attention2

Тези цени могат да бъдат предоговаряни! В не малко случаи, самите Вие определяте цената!

   
 write  Попитайте или поръчайте с Ваша оферта - ТУК